Har du fundrat på att utbilda dig till det som är ditt eget fritidsintresse? Många som ska arbeta tills man är typ 70, tänker att ska man orka arbeta så länge är det viktigaste att man arbetar med något som man verkligen gillar och som får igång en, det som gör att man orkar kliva upp på morgnarna och göra sitt bästa. Är man som jag, och som gillar träning, är det kansek inom det som man bör jobba. Det viktigaste är att man gillar träning, gillar att se andra nå sina mål och vara en stöttande person i den personens träningsresa. Så om du funderar på att bli personlig tränare så kommer här bra tips på hur man kan göra.
1. Gå en folkhögskola
Det finns flera folkhögskolor som ger utbildning i personlig träning, PT. Det finns till exempel folkhögskolor som i Grimslöv (Grimslövs folkhögskola), i Stockholm (World Class Educations), I Linköping ( Bergqvist Massage&Friskvårdsutbildningar), i Malmö (Sverigehälsan) och många , många fler ställen. Det bästa är att googla "PT utbildning" och sedan orten där man önskar gå. När du väl har bestämt dig för några folkhögskolor som du är intresserad av så är det bara att ta kontakt och be dem sända propekt, informationsblad om sin folkhögskola. Efter det är det bara att anmäla sig och se om man kommer in. Alla dessa utbildnignar kan man ta studielån via CSN (Centrala studiestödsnämnden). Ubtildningen brukar ta 1 år högst.
2. Utbilda sig till PT i Australien
Man kan utbilda sig till PT i Australien via STUDIN, study international och man får hjälp av organisationen med att sända in sin ansökan, me dboende, och resan till Australien. Även denna utbildning är studiemedelsberättigad, det vill säga du kan ansöka om studielån och studiestöd för utbildningen.
3. Gå en PT utbildning på distans
Vill man varken åka till Australien eller gå ett helt år på folkhögskola så kan man alltid gå en utbildning till PT medan man jobbar med annat, eller går i skolan. Då går man en PT utbildning på distans. Det innebär att då får man undervisningen via sin dator. Man loggar in på utbildningens webbsida och får förläsningar och tips och råd om hur man bör göra. Sedan examinerar man sig via samma webbsida, får veta vilka böcker som man ska läsa och göra prov på. Sedan går man några helger, kanske varje månad på träffar på orten där man bor. Då får man veta mer, ställa frågor och göra prov på sina kunskaper.
Andra inlägg
- Vårdnadstvist i Stockholm: När samarbetet inte längre fungerar
- Att finna den rätta förskolan för ert barn
- HLR utbildning i Göteborg – Rädda liv på några timmar
- Språkutbildning: En nyckel till utveckling inom arbetet
- Så undviker du vanliga mobilproblem – Experttips för att behålla din telefon i toppskick
- Transfer Arlanda - vilket alternativ är bäst?
- Vårdnadstvist kan vara tuff
- Mästerlig halkbana i Stockholm för säker körupplevelse
- Fönsterrenovering Stockholm – ta hjälp eller renovera själv?
- Hitta rätt tandläkare i Jönköping